Новиот Golf 8 е најсложен досега – има повеќе од 2.700 делови

0
189


Додека Volkswagen го промовира новиот Golf 8, паралелно со овие активности, фабриката во Волфсбург не спие – активно се работи на сериското производство за да може во почетокот на декември да се појави во продажба.

Први земји во кои новиот Golf 8 ќе се најде во продажба се Германија и Австрија, велат од германскиот автомобилски гигант.

http://kajgana.com/

Од Volkswagen истакнаа дека на производството на новиот Golf се ангажирани 8.400 работници, како и дека во составувањето на овој автомобил се користат над 2.700 делови, вклучувајќи 962 елементи со електрично напојување за кое се потребни дури 1.340 метри кабли.

http://kajgana.com/

За тоа колку е новиотт Golf 8 посложен за производство од неговите претходници покажува фактот дека „седумката“ има вкупно 31 електричен систем со нешто помалку од 100 метри кабли.

http://kajgana.com/

Од друга страна, од Volkswagen велат дека производството на еден примерок од овој модел трае еден час помалку во споредба со претходната генерација.

http://kajgana.com/

Планирано е во 2020 година да се постигнат понатамошни подобрувања во производството, кога ќе биде воведен и автоматизиран транспортен систем во рамки на фабриката во Волфсбург, што ќе овозможи побрзо снабдување на погоните со автомобилски делови.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here