Новиот Apple Watch 6 ќе предвидува напади на паника

0
82


Apple Watch Series 6 треба да направи некои промени кои ќе бидат фокусирани на здравјето.

Techradar пишува дека Apple Watch ќе има сензор кој ќе може да предвиди напади на паника. Аналитичарот Џон Просер рече дека новиот smartwatch ќе биде фокусиран на можноста да се поврзе и со менталното здравје.

Просер рече дека Apple Watch 6 може да го анализира нивото на кислород во крвта врз основа на бројот на отчукувања на срцето.

Часовникот ќе детектира напади на паника пред да се случат и ќе го предупреди корисникот. 

Новиот Apple Watch се очекува да пристигне кон крајот на оваа или на почетокот на наредната година.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here