Никој уште не знае што паѓаше од небото над Чиле

0
164


Кога дожд од огнени топки паѓаа во Чиле минатиот месец, сите претпоставија дека се работи за метеори, па мистеријата брзо заврши. Но, анализите покажаа дека нема ниту трага од такво нешто.

Мистериозниот огнен феномен падна на седум локации во градот Далкауе на чилеанскиот остров Чилое кон крајот на септември. Мораа да интервенираат локалните пожаникари бидејќи огнените топки предизвикаа мали пожари.

Првичните информации велеа дека се работи за дожд од метеори. Но, анализите направени од чилеанските геолози покажаа дека на ниту една од седумте локации каде паѓаа огнените топки нема ниту минумална трага од метеор.

http://kajgana.com/

Па што тогаш паѓаше од небото над Чиле? Со елиминирањето на метеорите, сега претпоставките се дека се работи за вселенски отпад. Сепак, понатамошната истрага ќе треба да потврди дали оваа теорија е точна или мистеријата ќе продолжи.

http://kajgana.com/

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here