Небото над Австралија е црвено, пожарите сè уште беснеат

0
100


Пеколните пожари продолжуваат да беснеат во Австралија. Австралиските пожарникари велат дека ова е нивниот најлош ден.

Фотографиите сведочат за напуштените улици во државата Нов Јужен Велс.

Низ целата држава се активни 146 пожари, од кои 65 се најкритични, соопшти пожарникарската служба на Нов Јужен Велс.

Од огромните пожари што беснеат во Австралија деновиве се изначитавме и се изнагледавме слики. Ова е нешто ште не смее да се повтори, не само поради жртвите, како човечки така и животински, туку и огромната штета која ѝ е нанесена на природата.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here