Најдобрите фотографии што Curiosity ги направи на Марс за 7 години

0
118


И додека Марс е далечен сон за кој човештвото копнее, Curiosity на НАСА успеа да долови некаква претстава за тоа што би нè чекало на Црвената планета. Човештвото сака да ја колонизира Црвената планета, а засега роверот Curiosity добро си ја изработи мисијата и за седум години успеа да направи најразлични снимки.

На Марс слета на 6 август 2012 година и низ годините успеа да испрати најразлични снимки. Дизајнот на роверот е инспирација за роверот Mars 2020, опремен со различни научни инструменти.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here