Најдобрите фотографии од природата за 2020 година

0
84


Академијата за науки во Калифорнија ги објави победничките фотографии од натпреварот за BigPicture Nature World. Победничките фотографии се објавени во онлајн научниот магазин bioGraphic, а во оваа галерија се објавени и финалистите.

Главната награда отиде во рацете на Енди Паркинсон за фотографијата со планински зајак обвиткан од студот како крзнена топка. Фотографијата е направена во Шкотска. Тој за неа доби 5.000 долари и истата ќе биде изложена во Академијата за науки.

Првонаградените во седум категории ќе добијат по 1.000 долари, додека секој финалист е награден со сертификат  за почесно учество.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here