Најдобрите научни фотографии за 2019

0
110


2019 година ќе биде запаметена по тоа што за првпат научниците успеаја да фотографираат црна дупка. Но, тоа не е сè.

Исто така, научниците успеаја да добијат нов увид во очигледните знаци за климатски промени како и нов поглед за некои од најмалите живи суштества на Земјата.

Тимот на Nature ги одбра најдобрите научни фотографии за 2019 година.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here