Најголемите митови за Инстаграм

0
136


Инстаграм стана една од најкористените социјални мрежи на денешницата. Но, стана и чудно место полно со митови, со илузии и со неточни работи. Еве во кои митови не треба да верувате.

Мит 1

Инстаграм ги забранува профилите без претходно предупредување, така што корисниците не ни забележуваат дека се забранети.


Реалност:

Од Инстаграм тврдат дека не се занимаваат со забрани од ваков вид. Нема да добиете забрана ако користите премногу хаштагови или ако направите некои други мали престапи. Некои профили е потешко да се најдат, но од Инстаграм велат дека тоа е последица на лош маркетинг.

Мит 2

Хаштагот што го измисливте е ваша приватна сопственост.

Реалност:

Можеби ќе ве изненади, но одговорот е не. Вие не сте сопственик на содржините на социјалните мрежи. Сè што објавувате станува сопственост на Инстаграм, а ознаките може да ги користат сите.

Мит 3

Инстаграм намерно ги крие вашите објави за да спречи да бидат видени од повеќе луѓе.

Реалност:

Инстаграм веќе не ги прикажува вашите објави хронолошки, што значи дека тие не се достапни по редоследот на објавување, туку на основа на алгоритам.

Мит 4

Купувањето лајкови и следбеници е пократок начин да станете инфлуенсер.

Реалност:

Инстаграм ги казнува корисниците кои го прават тоа и наскоро ќе ги избрише лажните следбеници и лажните лајкови.

Мит 5

Инстаграм ги казнува корисниците што претеруваат со хаштагови.

Реалност:

Всушност, колку повеќе, толку подобро – но, бидете разумни и умерени.

Погледнете ги овие апликации слични на Инстаграм што можете да ги користите доколку не сакате да бидете толку друштвени.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here