Најголемите маани на воздушните знаци: Близнаци, Вага и Водолија

0
135


Хороскопскиот знак на кој припаѓате според Зодијакот не може целосно да ве дефинира, но може да каже многу за вас.

Покрај заедничките доблести кои ги красат припадниците на секој знак, имаме и маани и негативни страни што ги делиме со другите луѓе кои припаѓаат на истиот хороскопски знак како нас.

Во астрологијата постои поделба на знаците според четирите елементи: оган, земја, воздух и вода. Воздушните знаци  – Близнаци, Вага, Водолија – се сметаат за знаци со мисловна енергија.

Воздухот е недопирлив и невидлив елемент. Воздухот може да го распали огнот, да ги расфрли камењата, да ги разбрани водите. Со други зборови, најблиску ги допира останатите три елементи.

Близнаците ја смислуваат идејата, Вагата ја премерува идејата, Водолијата ја спроведува.

Покрај сите нивни атрибути и доблести, припадниците на овие знаци имаат и негативни карактеристики.

БЛИЗНАЦИ

1) Не може да се потпрете на нив, може да се премислат во последен миг.

2) Секој ден, а некогаш и секој миг, мора да ги анализирате како се расположени за да знаете како да се поставите со нив.

3) Шармираат лесно и умешно, а ретко го исполнуваат ветеното.

4) Брзо им досадува сѐ, па може да се чувствувате како да не сте им забавни, ни потребни.

5) Ништо не завршуваат до крај.

http://kajgana.com/

ВАГА

1) Вагите добро знаат што сакате да слушнете, па често знаат да кажат нешто што не го мислат.

2) Сакаат игри, да наградуваат и казнуваат, а се и вешти манипулатори, особено како партнери.

3) Лесно може да се свртат против вас ако им згрешите, одмаздољубиви се.

4) Опседнати се со надворешниот изглед и често го бараат тоа „совршенство“ и од партнерите.

5) Не се упорни, ни истрајни, освен ако немаат корист од тоа. Често се жалаат, ако има кој да ги слуша.

ВОДОЛИЈА

1) Водолиите живеат во свој свет, па често делуваат дистанцирано и незаинтересирано.

2) Сакаат да држат предавања бидејќи се убедени дека знаат сѐ.

3) Имаат многу пријатели, но ретко имаат другари. Како партнер на Водолија, ќе запознавате многу луѓе и може да се чувствувате вишок во нивно друштво.

4) Тврдат дека се либерални и прогресивни, а нивната тврдоглавост и непоместливи ставови ги прави да делуваат многу конзервативно.

5) Секогаш ќе знаете што мислат, но не и што чувствуваат.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here