Македонија меѓу земјите каде Фејсбук крахира

0
162


Меѓу земјите кои се погодени од проблемот е и Македонија каде што дел од корисниците воопшто не можат да пристапат на своите профили.

Од специјалните сервиси кои ги следат процесите на интернет може да се види дека Фејсбук има блокада во Југоисточна Европа, Ирак, Иран, Либан, Сирија и други земји на Блискиот Исток.

Од регионот на поранешна Југославија само Словенија е поштедена од сериозни проблеми на социјалната мрежа.

https://press24.mk/

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here