Кратка лекција: Сѐ што треба да знаете за земјотреси

0
96


Земјотресите зад себе може да остават неверојатен пустош во урбани места, но истовремено ги имаат формирано највеличествените формации во природата.

Научете за геофизиката зад зејотресите, како се мерат и каде се случиле најсилните земјотреси, во ова поучно видео на National Geographic.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here