Кој број треба да стои наместо Симба?

0
176


Наместо Симба, треба да стои број 52, а еве зошто:

72, 70, 66

72 – 2 го дава следниот број во низата, кој е 70, а 70 – 4 е 66, што значи дека треба да одземате со последователни парни броеви.

60, 52, 42

Ако ја следите истата логика, 60 – 8 е 52, а кога од 52 ќе го одземете следниот парен број, а тоа е 10, добивате 42.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here