Кинеско верување тврди дека само еден дел од телото открива какви љубовници сте

0
190


Народните верувања се одамна предмет на дебати. Додека некои луѓе целосно веруваат во нив, останатите се уверени дека станува збор за бабини деветини и воопшто не ги сфаќаат сериозно. Но, Кинезите одамна веруваат дека прстите на нозете го откриваат карактерот на човекот, започнувајќи од тоа дали е роден авторитет, па сè до тоа како се снаоѓа под чаршафите. Погледнете како изгледа нивната „дијагностика“…

Палец

Ако палецот е подолг од останатите прсти, тогаш вие сте интелигентни и креативни и одлично се носите со проблемите. Затоа и на луѓето никогаш не им е досадно да бидат покрај вас, особено ако станува збор за забава под чаршафите!


Втор прст

Должината на овој прст открива дали сте родени лидери. Ако тој е подолг од останатите, најверојатно сте динамична личност што сака да доминира. Интересно е да се знае дека Кинезите во минатото цврсто верувале во ова правило па затоа и не сакале да стапуваат во брак со жена со долг втор прст која би била потенцијално многу доминанта.

Среден прст

За Кинезите овој прст е многу важен затоа што ја открива духовната состојба, односно животната енергија на човекот. Тие веруваат дека што подолг е прстот, толку поголеми се шансите за успех во кариерата. Наспроти тоа, ако имате краток среден прст, најверојатно семејството и пријателите ви се на прво место.

Четврти прст

Ако е долг и рамен, тогаш вие сте грижлива и чувствителна личност на која семејството ѝ е на прво место и која е секогаш спремна да помогне. Но, ако овој прст ви е пократок, тогаш е знак за силен карактер – личност што знае како да постигне сè што ќе посака со своите сопствени сили.

Мал прст

Ако вашиот мал прст е нетипично краток, уште на прв поглед е јасно дека сте забавна личност која е склона на будалштини. Вие сте многу интелигентни, но тешко останувате мотивирани па затоа и лесно губите интерес за нештата. Од друга страна пак, личноста што може да го помрдне овој прст без да ги мрдне другите се верува дека е многу способна во кревет – страсна и одличен љубовник! Особено за кратка авантура.

Дознајте и која е положба на прстите која може да ве смири и веднаш да ве врати во рамнотежа.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here