Кафуле во Германија вака одржува дистанца меѓу гостите

0
47


Европските земји почнаа полека да ги ублажуваат рестриктивните мерки. Една од нив е и Германија, која важи за една од земјите кои екстремно добро се справија со пандемијата.

Во Германија досега се регистрирани 175.699 позитивни случаи и 8.001 смртен случај како последица од COVID-19. Активни се уште 15.098 случаи. На 6 мај Ангела Меркел изјави дека е постигната целта на намалување на ширењето на вирусот и дека земјата ќе влезе во втора фаза на справување со епидемијата. На истиот ден федералната влада објави олабавување на повеќе рестриктивни мери и им даде можност на кафулињата да започнат со работа, под одредени рестрикции.

Едно кафуле во Шверин се потруди да ги следи здравствените препораки, гостите ги служи надвор на маси оддалечени 1,5 метар едни од други. Но, сопственикот на кафулето смисли уште една мерка за дистанца, се разбора само на денот на отворањето на кафулето, пишува Bored Panda.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here