Како се поврзани анксиозноста и самоомразата?

0
125


Ако сте се соочиле со анксиозност, познати ви се симптомите и тригерите кои обично ја предизвикуваат.

The School of Life ја анализираат темата анксиозност подлабоко и укажуваат на еден невообичаен извор на анксиозноста – самоомразата, односно доживувањето себе си како безвредна, лоша личност.

Неопходно е да се ископа до корените на овој сомнеж во себе си ако сакаме да имаме иднина во која повеќе ќе се грижиме за себе и ќе се сакаме себе си.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here