Како нередовниот секс влијае на машкото здравје?

0
138


Мажите кои се постари од 40 години, а немаат редовни сексуални односи, изложени се на поголем ризик од еректилна дисфункција, покажаа истражувањата.

Еректилната дисфункција претставува трајна или повремена неспособност за да се постигне и одржи ерекција потребна за сексуалниот чин.

Станува збор за пореметувањето кое значително продира во сите сфери во животот на мажите.

Во младоста еректилната дисфункција е редок проблем и ја имаат само 4 проценти од мажи помлади од 40 години.

Со ризикот од еректилна дисфункција кај мажите кои немаат редовен сексуален однос се зголемува и ризикот од рак на простата.

Истражувањата покажаа дека и честите ејакулации од четири до седум пати неделно го намалуваат ризикот од рак на простата.

Редовниот сексуален живот го чува здравјето на мажите.

http://kajgana.com/

Исто така, луѓето кои имаат редовни сексуални односи имаат и низок крвен притисок. Сексот го чува здравјето на срцето и крвните садови.

Истражувањата потврдуваат дека водењето љубов два до три пати неделно го намалува ризикот од инфаркт за 50 проценти, а подеднакво важи и за мозочен удар.

Сексот го намалува стресот и е природен лек против несоница. Освен тоа е одлична вежба за одржување на виткото тело и за слабеење. 

Препорачливо е да имате ист партнер, затоа што сексот со повеќе луѓе го зголемува ризикот од сексуално преносливи болести.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here