Како е направен најскапиот кревет во светот?

0
156


Креветот претставува едно од најважните места во домот, парче мебел кое не е само парче мебел туку простор во кој одмараме.

Иако практично сите типови на кревет служат за иста цел, тоа што ги разликува се дизајнот и стилот.

Луксузните кревети од оние обичните се разликуваат по тоа што во нивната изработка се потрошени повеќе часа работа, односно материјал за да се добие тој уникатен изглед.

Еден од нив е креветот Vividus кој се смета за најскап кревет во светот. Чини 150.000 долари. Според компанијата Hastens, се проценува како најлуксузен кревет во светот.

За изработка на креветот се потребни 320 часа. Оние кои спијат на овој кревет имаат чувство како да лебдат, па веројатноста дека ќе се разбудат ненаспиени е многу мала.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here