Како да му пристапите на куче на безбеден начин?

0
10


Дали знаете како треба да се однесувате кога прв пат среќавате некое куче? Кај кучињата не важат истите социјални правила како кај луѓето, па така треба да знаете некои работи.

На пример, прв пат се среќавате со кучето на ваш пријател. А вие сте од оние луѓе кои никогаш не чувале куче, но немате ништо против понекогаш да си поиграте со туѓо. Мора да знаете одредени правила за вашата средба со кучето да не стане непријатна.

Ако меѓу луѓето е културно соговорникот да се гледа право в очи, тоа не е случај со кучињата. Гледајќи куче право в очи може дури да му оставите впечаток дека сте закана.

Потоа, никогаш не треба на куче да му пристапувате со раширени раце поканувајќи го на прегратка. Така може со дете, но не и со куче.

Такви и уште многу други насоки за однесување при интеракција со куче во епзиодата „How to Approach a Dog the Right and Safe Way“ на Bright Side:

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here