Како Америка ја изгуби доминацијата во облакодери?

0
99


Облакодерите се американска иновација, првпат изградени кон крајот на 19-тиот век во Чикаго (1885 година), а потоа и во Њујорк. Но, денес САД не е водечка сила кога станува збор за градењето облакодери.

Денес, градот со најмногу облакодери, вкупно 307, не е во САД. Тоа е Хонгконг. Епа како Американците ја изгубија доминацијата во нивната сопствена иновација?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here