Истражување: Која е најпопуларната секс поза?

0
36


За сексот се пишува и се зборува многу. Сексолозите постојано прават нови истражувања со цел да откријат какво влијание има сексот врз физичкото и менталното здравје, но и како партнерите да го подобрат уживањето додека водат љубов.

Фантазијата, желбата за експериментирање, сексуална желба и кондиција- сите партнери сакаат да експериментираат но на крајот пак се враќаат на оние пози кои им се омилени.

Која е омилената поза?

Истражувањето покажа дека најпопуларната поза е doggy style; 35,1 % од испитаниците гласале за оваа поза.

На второто место се наоѓа мисионерската поза со 22,5% од гласовите, а по неа следи позата кога жената е одозгора, со 19,4%.

Најнеомилената и најлошата поза, според испитаниците, е онаа кога партнерката седи на работ на некој стол, а партнерот пенетрира стоејќи пред неа.

Истражувањето покажа дека на луѓето им недостасува малку креативност.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here