Именувани замениците-министри во техничката Влада

0
108


Собранието попладнево, во рамки на 129. седница, со 97 гласови „за“ и ниту еден против, ги изгласа замениците и дополнителните заменици-министри во техничката Влада.

Славјанка Петровска за внатрешни работи, Санела Шкријејљ за труд и социјална политика, Цветан Трипуновски за земјоделство, Гордана Димитриеска Кочоска за финансии и Невенка Стаменковска Стојановски за информатичко општство, се дополнителните заменици-министри.

Во ресорите остануваат досегашните заменици-министри кои на собраниската седница беа исто така именувани: Беким Максути за одбрана, Агим Нухиу за внатрешни работи, Оливер Ристовски за правда, Неџад Мехмедовиќ за политички систем и односи меѓу заедниците, Андреј Жерновски за надворешни работи,  Ширет Елези за финансии, Благе Цветковиќ за МЗШВ, Арменд Арслани за здравство, Елизабета Наумовска за образование и наука, Ѓонул Бајрактар за труд и социјална политика, Дејан Павлески за локална самоуправа, Владимир Лазовски за култура, Александар Бајдевски за информатичко општество и администрација, Садик Беќири за транспорт и врски и Јани Макрадули за животна средина и просторно планирање.

Имињата на предложените заменици и дополнителни заменици – министри пред гласањето ги соопшти премиерот Оливер Спасовски.

Мандатот на замениците-министри, како и на претходно именуваните министри во техничката влада, ќе трае до денот на објавувањето на конечните резултати од Државната изборна комисија за спроведените предвремени парламентарни избори избори. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here