Има 29 години, 3 деца и 5 пораки за сите татковци

0
111


1. Жената е таа што го носи бебето во стомакот цели девет месеци. Откако ќе се роди, вие носете го бебето на стомакот колку што е можно повеќе. Не само што ќе ѝ помогнете на жената да заздрави, туку тоа ќе ја направи врската со вашето дете посилна отколку што можете да замислите.


2. Жената е таа што дои и колку и да е тоа прекрасно искуство за една мајка, сепак е исцрпувачко. Затоа, вие потрудете се да ја менувате секоја пелена што можете. Не грижете се, брзо ќе престанете да бидете гадливи. На тој начин ќе ги спречите нерамнотежата и незадоволството во врската. И додека другите жени од вашата околина ќе се жалат дека нивните сопрузи ги избегнуваат сите одговорности во врска со бебето, вашата сопруга ќе се смешка во себе.

3. Правете ѝ кафе секое утро. Можеби нема да го испие, а можеби ќе го испие кога ќе се олади затоа што не може да стане навреме. Но, таа била будна голем дел од ноќта хранејќи го своето бебе, па помогнете ѝ да го започне денот колку што е можно поодморена.

4. Кажете ѝ дека е убава и помогнете ѝ да го сфати тоа кога ќе биде најнесигурна во себе. Потсетете ја за сè што постигнала досега, потсетете ја дека е херој. Неа буквално ѝ биле потиснати сите внатрешни органи, добила 10 или 20 килограми повеќе за да ви подари бебе, па помогнете ѝ да ја надмине несигурноста и фокусирајте се на позитивните работи.

5. Прифатете ги ударите бидејќи хормоните беснеат и пред и по породувањето. Понекогаш ќе ви изгледа како тоа да не е жената со која се оженивте, а понекогаш ќе ви каже работи кои никогаш не би ги кажала ако не се чувствува толку уморно. Запомнете дека вашата работа е да бидете покрај неа цело време, дури и кога нејзиниот јазик изгледа поостар отколку што бил досега. Не заборавајте дека вашата сопруга ќе се врати во нормална состојба и тогаш ќе бидете благодарни за тоа што сте имале разбирање.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here