Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

0
142


Семејните излети се претворија во селфи фестивали, емотиконите ги заменија зборовите, а образованието стана нешто што само богатите можат да си го дозволат. Светот се смени премногу во последните 10 години, но ретко некој да го забележи тоа.

Бидејќи една слика кажува илјада зборови, погледнете ги овие моќни илустрации што ќе ве натераат да размислите дали напредокот на технологијата е навистина толку добар колку што мислите дека е.

1. Ако не споделите на социјалните мрежи, никогаш не се случило


2. Дали вие управувате со гаџетите или тие управуваат со вас?

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

3. Чудата на природата

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

4. Дефиниција за забава

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

5. Насекаде воздух, но не за дишење

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

6. Можете или да ја спасите личноста или да ја зачувате како JPEG

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

7. За првата работа треба да имате долгогодишно искуство

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

8. Ви недостасуваат пријателите? Лајкнете им ги фотографиите

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

9. Добивањето добри оценки не е веќе одговорност на детето

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

10. Растење во обратна насока

Илустрации што покажуваат колку се променил светот за 10 години

Погледнете ги останатите проблеми на денешницата инспиративно претставени во илустрациите на Стефен Крафт.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here