Знамињата на Венецуела | Кајгана

0
16


Венецуела е федерација составена од 23 сојузни држави како и две територии со посебен статус, Престолнинскиот округ на главниот град Каракас и Сојузните територии каде се наоѓаат повеќето острови од Карпиското Море.

Државата се наоѓа на северниот дел од Јужна Америка, има 28.887.118 жители кои живеат на територија од 916.445 км².

Но, она што љубителите на вексилологијата ги интересита се убавите и необични знамиња на државите на Венецуела.

Владата на Венецуела во својата територија ја вклучува и Гвајана Есекиба, која е под контрола на соседот Гвајана. Знамето на овој регион нема да го вклучиме во нашиот преглед.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here