За да ја задоволи сопругата, Србин направи куќа која се врти

0
5


Бидејќи неговата сопруга не можела да се одлучи на која страна сака да има поглед, Војин Кусиќ од Република Српска на крајот изградил куќа која се врти.

Куќата која ја изградил Војин е со површина од 100 метри квадратни и има прекрасен поглед на Нова Градишка и Славонски Брод – зависно на која страна е свртена.

Причината што се одлучил на ваков чекор е за да ја направи среќна сопругата која не можела да се одлучи на која страна сака да има поглед.

Куќата ротира со помош на 12 валјаци од воен транспортер, а секој од нив може да носи 5 тони. Кога ќе се вселат, куќата ќе тежи околу 7 тони. Валјаците се вртат со помош на струја, а брзината на ротирање на куќата се подесува од едно вртење во 22 секунди до едно вртење во 24 часа.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here