Елизабета Втора е импресионирана од борбата на младите против климатските промени

0
121


Кралицата на Велика Британија Елизабета Втора во денешната божиќна порака рече дека е импресионирана од динамиката на младите во борбата против уништувањето на животната средина.

„Предизвиците со кои денес се соочуваат многумина можат да бидат различни од оние со кои се соочуваше мојата генерација“, рече 93-годишната британска кралица, која била тинејџерка за време на Втората светска војна.

„Изненадена сум како новите генерации најдоа слична смисла во темите како што се заштита на нашата околина и климата“, рече британската кралица.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here