Екипата на „Медена земја“ од Лос Анџелес: Го најдовме најјасниот начин да ја покажеме пораката на Атиџе

0
101


Екипата на „Медена земја“ веќе е во Лос Анџелес каде интензивно се подготвува за доделувањето на Оскарите на 9 февруари во Театарот Долби.

Режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов учествуваа во предоскаровски панел со останатите режисери на филмовите номинирани во категоријата Најдобар странски филм, како единствени филмаџии кои конкурираат во оваа категорија со документарец.

„Медена земја“ исто така е номиниран и во категоријата Најдобар документарец на Оскарите 2020.

Во продолжение, погледнете ја панел дискусиијата во која првото нешто што Стефанов го кажува за снимањето е дека успеале да го најдат „најјасниот начин за да ја раскажат приказната на Атиџе“.

Понатаму низ дискусијата зборуваат и за предизвиците со кои се соочиле за време на снимањето, јазичната бариера и вонредните услови за снимање.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here