Еден од овие два часовника е вистински, а другиот е играчка – можете ли да погодите кој е кој?

0
137


Оваа загатка е популарна на Интернет, но ретко кој погодува кој е вистинскиот часовник, иако одговорот ви е пред носот.

Задачата е многу едноставна. На сликата гледате два часовника. Но, едниот од нив е вистински, а другиот е играчка.


Може ли со еден поглед на сликата да согледате кој е вистинскиот?

Се согледало дека скоро никој не е дораснат за оваа задача, а решението е толку едноставно. Меѓутоа ако и вам не ви оди, пристигнува одговорот.

  • Решение:

    https://www.kafepauza.mk/

    Часовникот од левата страна е играчка, што се согледува од показалката за минути која е предолга за да може да направи круг.

Како се снајдовте вие?

Доколку сакате да решите уште некоја загатка еве ви предлог: Mожете ли да забележите кој авион се разликува од останатите на оваа слика?

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here