Еден британски уметник употребувајќи стари четки создава бајковити приказни од животинскиот свет

0
131


Нешто што за нас е ѓубре за друг претставува богатство. На пример, Сајмон Браун (или thegentlemanfelter) собира стари и истрошени четки кои секој друг би ги сметал за бескорисни и од нив создава уметност. Тој четките ги претвора во ливади на кои се шетаат лисици или во гранки од дрвја на кои слетуваат птици, исполнувајќи ги овие креации со љубопитност и живост.

Во продолжение погледнете 20 фотографии со овие креации и слободно восхитувајте ѝ се на оваа убавина.


https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

Еден британски уметник употребувајќи стари четки создава бајковити приказни од животинскиот свет https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

https://www.kafepauza.mk/

Останатите креации погледнете ги на следната страница…

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here