„Драги соседи, вечерва ќе има забава“ – сосетка нашла начин да ги поткупи другите станари

0
157


Со соседите секогаш треба да се биде љубезен затоа што никогаш не се знае кога ќе ви затреба некоја помош од нив во итни ситуции. Но,  некогаш соседите треба да се подмитат за свое добро.

Во влезот на една зграда во Белград станарите наместо да стравуваат од соседите дали ќе повикаат полиција поради гласна музика, се воделе со девизата – подобро да се спречи, отколку да се лечи. Ја решиле работата на едноставен и симпатичен начин.

„Драги соседи, во четврток 10. октомври ќе биде организирана забава во станот по повод роденден. Однапред се извинуваме поради можната бука и ви се заблагодаруваме на разбирањето. Во знак на благодарност, мал знак на внимание. Пријатно“, стои во пораката залепена на влзот во зграда.

Под пораката оставиле крем-банани за соседите да се послужат.

Drage komšije razumite me

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here