Докази за еволуцијата што ги има во човечкото тело

0
102


Дали сте знаеле дека луѓето се единствениот животински вид што поцрвенува во лицето? Од еволутивна гледна точка, тоа е знак на емпатија и при директен контакт им покажува на другите видови дека немаме намера да ги повредиме.

Во нашето тело има многу докази дека сме резултат на еволуција на видовите, според Теоријата на Чарлс Дарвин.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here