Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

0
135


Едно едноставно шише со топла вода може да му помогне на вашето бебе да заспие побрзо, може да ви ги олесни грчевите за време на циклус, а може да ја намали и болката во вратот. Очигледно, шишето со топла вода има многу поголема примена отколку што сме си претпоставувале: од намалување на вознемиреноста до ублажување на различни видови болки. Добро е да имате и термофор, но практичноста на пластичното шише е незаменлива.

Само наполнете го шишето со топла вода и користете го секогаш кога тоа му е потребно на вашето тело!


1. Помогнете му на бебето да заспие полесно

Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

На бебето при спиењето му е потребна константна топлина. Тоа чувствува кога неговата мајка ќе се оддалечи од него. За да не мора да лежите покрај него постојано, наполнете шише со топла вода и ставете го во неговото креветче. Така постојано ќе му биде топло.

2. Наводнете ги цвеќињата

Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

Откако водата во вашиот електричен бокал ќе се симне на собна температура, не мора да ја фрлите. Наводнете ги вашите цвеќиња, тие ќе ви бидат благодарни.

3. Олеснете си ги менструалните болки и другите болки во стомакот

Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

Болките во стомакот може да се појават поради многу причини како: неиспразнетост на цревата, воздух во нив или поради менструалниот циклус. Зошто да пиете апчиња кога може тоа да го решите на природен начин?

4. Стоплете ја вашата вреќа за кампување

Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

Иако се кампува повеќе во лето, ние ве потсетуваме дека може да наполните шише топла вода и да го ставите во вашата вреќа за спиење. Така ќе се стоплите.

5. Олеснете си ги контракциите во бременоста

Десет помалку познати начини на кои може да ги употребите шишињата топла вода

Болките предизвикани поради бременоста може да бидат многу непријатни. За да ги олесните пробајте да го загреете стомакот или пелвичниот дел со шише топла вода.

Продолжете да читате на следната страница…

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here