Делче детство: Скулптури инспирирани од незгодите на Том и Џери

0
104


Генерации деца израснаа со цртаните филмови со Том и Џери и нивните авантури. За бујната детска фантазија воопшто не беа невозможни некои од ситуациите во кои се наоѓаа итрото глувче и смотаниот мачор, а и како возрасни сигурно уште слатко се смеете на некои сцени.

Јапонскиот уметник Таку Иное се инспирирал токму од тие незгоди на Том и Џери и ги претвори во мали уметнички дела кои многумина од нас би ги посакале за да зачуваме барем дел од таа невиност на детството.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here