Дали можете да ги пронајдете сите кругови за помалку од 45 секунди?

0
54


Оптичките илузии честопати го залажуваат мозокот и ги зачудуваат луѓето, па и оваа илузија ќе ве натера да ги активирате мозочните клетки. Вие треба да се обидете да ги пронајдете сите 16 кругови што се скриени во оваа илустрацијата со хоризонтални и вертикални линии што формираат квадрати. Во просек, на луѓето им се потребни околу 45 секунди за да ги забележат круговите.

Ако не можете да ги најдете круговите, фокусирајте се на вертикалните линии. Ако сè уште не можете да ги пронајдете, тогаш погледнете го решението.


  • Решение:

    За оние со око соколово: Дали можете да ги пронајдете сите кругови за помалку од 45 секунди?

Направете го овој тест што открива дали спаѓате во 1% од луѓето што имаат фотографско памтење.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here