Дали магнезиумот помага за слабеење?

0
119


Магнезиумот е многу важен минерал кој учествува во повеќе од 300 ензимски реакции во вашето тело. Помага да ви го стабилизира расположението, го одржува стабилен крвниот притисок, помага за подобра функција на бубрезите.

Ако не внесувате доволно магнезиум може да почувствувате симптоми на анксиозност и иритабилност, да имате проблеми со спиењето и да ви се покачи крвниот притисок.

Но, дали помага при слабеење. Краткиот одговор е „да“, но како всушност тоа функционира, објаснува доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project – Fitness For Busy Fathers.

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here