Генерален штрајк во Каталонија, илјадници одат кон Барселона

0
148


Денеска цела Каталонија е блокирана. Илјадници приврзаници на движењето за независност од сите делови на земјата уште во зорите се упатија кон главниот град за по којзнае кој пат да си ги побараат своите права на самоопределување.

Повеќето фирми и компании ставија клуч на врата овозможувајќи им на вработените да излезат на улиците за што помасовен собир. Маса луѓе од Бадалона, Луспиталет, Сабадељ, Тераса, Љеида, Тарагона, Реус, Жирона и други градови веќе пристигнаа во Барселона или се на пат.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here