ГАЛЕРИЈА: Само за вистински љубители – се продава Мерцедес од 86 година со поминати само 46 километри

0
168


Серијата „Мерцедес 500“ е една од најуспешните Мерцедеси, заедно со нејзините помали браќа, но исто така и наследникот, легендарниот геншер. И меѓу нив, 560 СЕЛ има посебно место и статус на легенда. Со безвременски дизајн, кралска удобност и 299 КС на моќниот 5,5 V8 мотор, овој автомобил е сè уште поим.

Една таква лимузина е на продажба на mobile.de. Она што го прави посебен е тоа што по 33 години од производството, тој поминал ни повеќе ни помалку, туку само 46 км. И бидејќи  никогаш не бил регистриран, Мерцедесот се евидентира како нов.

Иако сопственикот го фали како нераспакуван примерок , фотографиите докажуваат дека навистина е така. Сè е на своето место, како да е сега 1986 година кога би произведен .

Точно, кабината ги покажува годините во некои детали, но затоа седиштата изгледаат како никој да не седнал на нив сите овие години.

Позната е и цената. Продавачот бара за овој Мерцедес 150.000 евра, забележувајќи дека е „тешко да се пресмета вистинската вредност на автомобилот“.

 

 

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here