Вработените во овие професии најчесто се разведуваат

0
170


Статистичарот Нејтан Јеј го истражувал процентот на разводите помеѓу професиите за да ја открие потенцијалната поврзаност помеѓу професијата и брачната состојба. Неговите резултати изненадиле многумина. Јеј работел со податоци од вработени кои живеат во САД. Според неговото истражување, вработените во овие професии најчесто се разведуваат.

Професии со најчести разводи

1. Менаџери на обложувалница


2. Келнери/шанкери

3. Членови на авионски екипаж

4. Вработени во обложувалници

5. Оператори на машини во железарница

6. Телефонски оператори

7. Оператори на машини во прехранбена индустрија

8. Вработени во телепродажба

9. Вработени во текстилна индустрија

10. Оператори на преси

Од друга страна пак, податоците на Јеј покажале и кои професии најретко се поврзуваат со развод.

Професии со најретки разводи

1. Проценители на штета

2. Физичари

3. Научници во областа на медицината

4. Свештеници

5. Програмери

6. Физиотерапевти

7. Оптичари

8. Хемиски инженери

9. Директори на верски и образовни установи

10. Лекари и хирурзи

Следно, прочитајте за 10-те професии во кои психопатите се најдобри.

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here