Владата донесе одлука за првична финансиска помош од шест милиони денари за Албанија

0
133


– Како дополнување на помошта за Албанија, кон оваа земја веќе се упатени и тимови за спасување составени од 30 стручни лица кои ќе учествуваат во акциите за спасување и прва помош за граѓаните во настраданите подрачја, соопшти владината прес – служба.

 

Во оваа првична помош е вклучен и посебен тим со механизација која ќе се ангажира во координираните акции за спасување.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here