ВИДЕО: Јапонски бенд пее на македонски и српски- „Македонско девојче“ и „Нишка бања“ само дел од нивниот репертоар

0
104


 

Несекојдневниот бенд од Јапонија често свири песни од балканот, а овојпат ја изведе и песната „Нишка Бања“ и речиси целата песна ја испеа на српски јазик.

Од бендот велат дека оваа песна ја слушнале минатата година, им се допаднала па сакале да ја преработат.

Бендот е од Токио и свири балканска музика, а на списокот на изведени песни се најде и нашата „Македонско девјче“. Тие во својата биографија наведуваат дека досега имале три успешни турнеи низ нашите краеви.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here