ВИДЕО: НОВИНАРОТ ПОСТОЈАНО ГО ПРЕКИНУВАШЕ, ПА ПУТИН МУ СЕ ОБРАТИ НА ГЕРМАНСКИ И МУ ОДРЖА ЛЕКЦИЈА

0
746
loading...

Рускиот претседател Путин, во посета на Австрија, даде и интервју за една телевизија во која демонстрираше дека знае и германски.

Новинарот му поставуваше прашања за ситуацијата на Европа и за она што се случува со двете Кореи, па дури и конастатираше дека го нарекуваат „цар“ поради долгото владеење.

Поради тоа што новинарот често го прекинуваше Путин, тој го замоли новинарот да го пушти да заврши.

Она што многумина го забележаа беше дека таа моолба Путин му ја упати на германски јазик.

loading...

„Ако бидете трпеливи ме пуштите да завршам, ќе го дознаете мојот став за тоа прашање. Само секунда ве молам, немојте да брзате, оставете ме да зборувам“ рече Путин.

„Пуштете ме да заврвам, ве молам бидете љубезнии оставете ме да кажам нешто“ се пошегувал тој.

loading...