Австралиските војници се грижат за коалите повредени во пожарите

0
113


Пожарите во Австралија оставија длабока трага на континентот, голем број жители на Австралија спасуваа животни додека низ неколку држави беснеа пожари.

Неодамна, австралискиот премиер Скот Морисон повика 3.000 резервни војници да помогнат во борбата со пожарите и евакуација на животните и луѓето од источниот дел на Австралија.

https://kajgana.com/

https://kajgana.com/

https://kajgana.com/

Војниците неуморно работеа со денови, односно недели во спасување и нега на коали и други животни, пишува Bored Panda.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here